2010. május 27., csütörtök

Férjemnek

Nem bírtam rád nézni az ügyvédnél. Lehetséges, hogy 17 évet papírokkal kell befejezni? Várni, hogy  kinyomtassa őket az ügyvéd, felületesen átolvasom, aztán aláírom. Még a te neveddel, mert végül is még az a nevem. Lehet, hogy marad is. Ha 17 évig jó volt...
Különös, hogy egymással kapcsolatban ezt nem mondjuk, pedig 17 évig egymásnak is jók voltunk, bárhogyan is éltünk...
Miért nem ülünk le inkább egymással szemben és miért nem nézünk egymásra? Amit mindíg meg tudtunk tenni, még a legrosszabb időkben is, azt miért nem tesszük most?
Tudni szeretném, hogy neked milyen érzés ez az egész. Mit élsz át, hiszen a te életednek ugyanúgy része volt a 17 év, mint az enyémnek. Nem hiszem, hogy neked annyira egyszerű ez, hiszen tudom, hogy a magad módján ugyan, de nagyon szerettél engem. Ahogyan én is téged.
Amikor elmentél, eleinte azt gondoltam, hogy simán kitöröllek az életemből, és újrakezdem azt. Mármint az életemet, egy újat, nélküled. Csakhogy nem tudlak törölni. Nem, ne érts félre, nem akarlak már téged, mert azt hiszem, hogy az elválásunk nehezén már túlvagyunk, de törölni, azt nem lehet. Ami volt, az megtörtént és te is meg én is egymással váltunk azzá, akik most vagyunk. Feljutottál egy helyre nálam és ott is maradsz. Marakodhatunk, mint a kutyák, megölhetsz egy-egy szóval vagy mondattal, de a pozíciód meg nem inog. Legalábbis most így érzem. Aztán, lehet, hogy az idő majd változtat ezen és könnyebb lesz, ha rád gondolok.
És már nem fogsz eszembe jutni annyiszor csak úgy, nem ütöm be a számodat a telefonomba reflex szerűen és talán megbocsájtok majd neked is és magamnak is, hogy ezt tettük a családunkkal, a gyerekeinkkel.
Légy boldog Citrom, bár én soha nem neveztelek Citromnak, nekem annál az első perctől fogva sokkal többet jelentettél, mintsem olyan néven szólítsalak, amin bárki más szólíthat.
LÉgy boldog, emlékszel, mondtam az ügyvédnél is, hogy nem minden házasság sikerül olyan rosszul, mint a miénk, szóval ...

6 megjegyzés:

  1. és tényleg. a végén igazából csak az számít, hogy szerettél...

    kitörölni nem lehet. kitörülni nem kell. majd letisztul és más lesz a kép. de csak azt szabad bánni, amit nem tettünk meg...

    csak magadat (továbbra is) szeresd!

    VálaszTörlés
  2. Az emberek a legtobb hibajukat azzal kovetik el, hogy egy ido utan csak a szepre emlekeznek..nem sajat gondolatom, de igaz.
    Nem vagyok haragtarto, gyulolkodo, de aki igy elarulna, azzal nagyon nagyon nehez lenne megtalalnom a szep pillanatokat.

    Napjainkban azok az emberek, akik masodik , harmadik, negyedik kapcsolatba mennek, ugy viselkednek, mint a gyerekek akik ujra es ujra fol akarnak ulni a hullamvasutra, csak a mamort akarjak, de az elet nem errol szol.Es mit sem torodnek masokkal, akik serulnek utkozben.

    A leheto legjobbakat kivanom Neked, es gyerekeidnek!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm mindkettőtöknek, sokat segítettetek, mert ilyenkor az ember nem lát tisztán.Valóban igazad van, Ágnes, a sérülések azok, amik nekem maradtak, csak még nem tudok mit kezdeni velük.
    És olyan nehéz szeretni magad akkor, amikor más nem szeret.Remélem idővel megtanulom ezt is.

    VálaszTörlés
  4. Muszaj meg hozzairnom, hogy bizonyara sokan szeretnek, gyerekeid, baratok, rokonok, de tudom, hogy melyik hianyzik konkretan.Megis ezekbol lehet erot gyujteni, hogy a sebek enyhuljenek, es idovel Rad talal a szerelem is.
    Serulten nem szerencses azonnal masik kapcsolatba ugrani, szerintem, hangsulyozom, szerintem, mert erzelmileg nagyon kiszolgaltatott vagy, visszaelhetnek vele.Egyelore csak torodj magaddal(is), es majd enyhul, aminek kell, el nem fog tunni soha, de mar egyre kevesebbszer fog fajni.

    Szep hetveget:)

    VálaszTörlés
  5. 17 év nagyon hosszú idő, meg nem történtté tenni nem lehet és nem is szabad ezen dolgozni. Az életed része volt, és a múltad. A jelenben TE vagy a legfontosabb, hogy meg tudj felelni egy nő legfontosabb feladatának, az anyaságnak, hogy a gyermekeid ne egy kiábrándult, megkeseredett anyukát lássanak nap-mint nap. Egy idő után biztos már a jövőbe is tudsz nézni és nyitott leszel egy új szerelemre. Nagyon egyetértek Ágnes 2. kommentjével, ehhez időt kell adni magadnak

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Nektek a kedves szavakat és már tudom ,hogy az élet megy tovább. Legfeljebb most egy kicsit döcögősebben halad..

    VálaszTörlés